18-09-06

Straffe Strangers

In de rubriek ‘Wie ben ik’ leer je me beter kennen aan de hand van anekdotes, korte tekstjes en verhaaltjes.

 

De muziek van de Strangers heb ik al vroeg leren appreciëren. In de platenkast van mijn ouders zaten naast een paar kerst-elpees, een verzamelalbum van Benny Neyman en wat instrumentale platen ook enkele schijfjes van de Strangers. ‘Den dopper’ en vooral ‘De broek van grootmoemoe’ stonden dan ook geregeld op omwille van de geestige teksten en de leuke kwinkslagen.

 

Toen de Strangers begin jaren 90 een keer voor het Blok optraden heb ik ze een aantal jaren niet meer beluisterd. De persaandacht voor deze uitschuiver was dan ook enorm. Ze werden verguisd en ik deed hieraan (onbewust) mee.

 

Pas enkele jaren later, toen de storm was gaan liggen en de leden van de groep de kans kregen om hun versie van de feiten te geven, werd ik opnieuw gecharmeerd door hun teksten en kon ik een en ander beter kaderen. Alle leden van de groep geven nu trouwens duidelijk te kennen dat ze geen aanhanger zijn van het ideeëngoed van het Blok: Nest komt op voor de N-VA, John steunt in Antwerpen de campagne van Patrick Janssens, enz.

 

Toen alle liedjes van de Strangers uitkwamen in een prachtige collector’s box, was ik een van de eersten die een bestelling plaatste. Naast de echte klassiekers heb ik er enkele pareltjes in gevonden die ik nog nooit eerder had gehoord. Alle tracks staan in chronologische volgorde en vormen op die manier een muzikale reis door onze recente vaderlandse geschiedenis.

Surf alvast naar
www.destrangers.org voor de songteksten van ‘Was me dat e feestje’ en ‘t Pelse beremutske’.

De commentaren zijn gesloten.