28-03-09

"Vanaf 7 juni beginnen we eraan ..."

regering_Van_Rompuy_I

De schaamte voorbij... Eerste minister Van Rompuy verklaarde gisteren in De Keien dat hij zich al van in het begin van zijn termijn geen illusies maakte over realisaties voor de Vlaamse verkiezingen van 2009.

De federale verkiezingen zullen in juni 2009 twee jaar achter ons liggen. Ondertussen is er nog geen millimeter vooruitgang geboekt in het beleid uit angst voor misstappen en een mogelijk negatief effect hiervan op de verkiezingsuitslag op Vlaams niveau.

Als we twee jaar verder tellen, zitten we opnieuw met federale verkiezingen. Ook in het tweede deel van de federale bestuursperiode zal er niet veel gebeuren omdat men met dezelfde angst voor de kiezer blijft zitten.

Federaal kan er geen begroting in evenwicht meer opgemaakt worden en ook de Vlaamse regering is deze week tot het inzicht gekomen dat de verhoudingen totaal scheefgetrokken zijn tussen het federale en het Vlaamse niveau.

Ondertussen sneuvelen er banen en is eenderde van de arbeiders technisch werkloos. Het gevolg van bedrijfsreorganisaties in tijden van crisis.

Een grondige bedrijfsreorganisatie in de federale regering dringt zich dan ook op.

We hebben federaal:
- 2 ministers van Institutionele Hervormingen, maar de besprekingen zijn ondertussen versast naar de regio's en zijn daar volledig verzand.
- een minister die uitsluitend bevoegd is voor Migratiebeleid, maar er niet in slaagt om een omzendbrief uit te werken op 2 jaar tijd.
- een minister die uitsluitend bevoegd is voor Klimaat en Energie, maar niets doet aan de hoge energieprijzen, laat staan voor het klimaat.
- een staatssecretaris voor Fraudebestrijding: hebt u daar al iets van gehoord?

Wat hebben we niet? Een minister van Begroting.

Moet er nu écht een tekeningetje bij gemaakt worden?

15:10 Gepost in Algemeen | Commentaren (1) | Tags: actueel |  Facebook

Commentaren

Ik kies voor Vlaanderen.
Breng ook eens een bezoekje aan www.ikkiesvoorvlaanderen.be ,mijn blog kunt U ook een bezoekje brengen en laat dan een woordje achter in het gastenboek,tot binnenkort.

Gepost door: Hupoar | 30-03-09

De commentaren zijn gesloten.