28-05-09

NON!

non


“Non” zei Di Rupo op de vraag of hij met de MR in een regering wilde stappen in Brussel of Wallonië.

Open VLD zegt niet toe te treden tot een regering als er geen nieuwe jobkorting komt voor iedereen. SP.a gebruikt hetzelfde dreigement als er wel een jobkorting voor iedereen zou komen.

Open VLD stapt niet in een regering zonder nieuwe belastingverlagingen. Groen! stapt er niet in als niet eerst werk gemaakt wordt van de bestrijding van de fiscale fraude.

Het ene veto is nog niet koud of het andere wordt in krachtige bewoordingen op de straatstenen gesmeten zodat iedereen het kan horen.

Heeft men nu echt niets geleerd na de verkiezingen van 2007? Toen werd bijvoorbeeld ook verkondigd dat men niet in een regering zou stappen zonder splitsing van BHV. En is het ondertussen gesplitst? Maandenlang hebben partijen elkaar gegijzeld omwille van de straffe verklaringen voor de verkiezingen waarop ze niet konden terugkomen zonder gezichtsverlies te lijden.

Zoals het er nu naar uitziet, gaan we een verhitte zomer, herfst, winter en zelfs mogelijk lente meemaken op politiek vlak voor we een nieuwe regering hebben. Of het dan beter wordt, valt nog af te wachten, want een jaar later staan de federale verkiezingen weer voor de deur.

20:11 Gepost in Algemeen | Commentaren (0) | Tags: actueel |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.