05-06-09

De nieuwe maagdelijkheid van de CD&V

apen


Jean-Luc Dehaene en Kris Peeters hebben vandaag gezegd waar het op staat. Dehaene roept op om niet op kleine partijen te stemmen. Kris Peeters gaat nog verder en zegt dat hij volgende week maandag als toekomstig regeringsleider zo snel mogelijk zijn ploeg wil samenstellen.

Beide heren gaan ervan uit dat ze rustig verder kunnen besturen en gemachtigd zijn om stemadvies te geven als 'ervaringsdeskundigen'. Excuseer?

Zondag beslist de kiezer, en alleen de kiezer welke partij zijn voorkeur wegdraagt.

De stellingname van de twee CD&V-trekkers is hautain en getuigt van weinig respect voor de kiezer. Na twee jaar non-bestuur zou een beetje bescheidenheid misschien wel op zijn plaats zijn.

Peeters wil op 8 juni onmiddellijk starten om de crisis aan te pakken. Wat heeft zijn partij ervan weerhouden om dit al niet het voorbije jaar te doen, nadat een andere CD&V'er een jaar lang het land in een institutionele crisis had gestort?

De nieuwe maagdelijkheid van de CD&V est arrivé. Ze nemen in de debatten geen stelling in om niemand te choqueren. Ze profileren zich als bestuurders terwijl ze de voorbije twee jaar niets gedaan hebben onder Van Rompuy en Leterme. Ze zijn opnieuw heiliger dan de paus, of toch tenminste mijnheer pastoor, om vanop de preekstoel een banvloek uit te spreken over zij die stemmen op andere kleine partijen.

Het is duidelijk: de CD&V wil gewoon doordoen met niets doen.

Meer van hetzelfde. Zit jij daarop te wachten?

Ik in elk geval niet. Ik wil verandering. Nu zeker!

Ik stem SLP, want als kleine partijen geen debat brengen, is er geen debat.

01:23 Gepost in Algemeen | Commentaren (0) | Tags: actueel |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.