19-01-11

Power to the people, bij gebrek aan beter‏

belspel.jpg

‘Neveneffecten for government’ is een van de nieuwste Facebook-groepen. De omschrijving van de groep liegt er niet om ‘Ze hebben meer nuttigs gedaan in twee afleveringen dan alle politici in de laatste jaren.’

Een beetje kort door de bocht, dat wel, maar het is wel hemeltergend dat iets triviaals als de reglementering van belspelletjes jarenlang moet aanslepen in commissies en in het parlement. Niet de politici maar een privébedrijf, dat vreest voor imagoschade, neemt het initiatief om de bel-ellende van  het scherm te halen.


Het is te gemakkelijk om na de feiten te zeggen dat je de belspelletjes wil afschaffen. Ook in wezenlijke dossiers zoals de organisatie en het bestuur van het land en de recente wateroverlast geven politici niet thuis als er in hun richting gekeken wordt.


De N-VA verandert voortdurend het geweer van schouder om niet te moeten onderhandelen tot op het bot. Beweren dat de ‘formule van 7’ niet werkt is moeilijk vol te houden als je in maanden niet meer de moeite hebt gedaan om samen te komen.

De PS heeft duidelijk ook pleinvrees en durft zelfs geen datum te prikken om een Nieuwjaarsreceptie te organiseren omdat de partij eerst wil weten wat De Wever zal zeggen op zijn receptie.
De CD&V verandert haar communicatie over het al dan niet uittrekken van de stekker nadat de politieke commentatoren vernietigend waren voor Beke & co.
De burgemeester van Geraardsbergen staat kniehoog in het water te stamelen dat hij geen schepen van ruimtelijke ordening is en dus moeilijk verantwoordelijk kan zijn voor de recente bouwtoelating in overstromingsgebied.


Elke dag ontstaan nieuwe Facebook-groepen om de politieke stilstand en het gebrek aan politieke verantwoordelijkheid aan te klagen: de 16 virtueel bezetten, je baard laten groeien, deelnemen aan een protestmars. Het zijn er maar enkele. De mensen zijn het stilaan beu, beste politici.


Alle excuses zijn ondertussen weggevallen; zelfs het excuus van de permanente kiesstrijd en de vrees voor een afstraffing bij een volgende verkiezing. Voor het eerst in jaren is er een comfortabele bestuursperiode van enkele jaren zonder federale verkiezingen. Doe er iets mee.


Jullie worden gekozen om beleid te voeren, keuzes te maken en dus beslissingen te nemen. Als verkozenen hebben jullie de verdomde plicht om je verantwoordelijkheid te nemen en je niet te verschuilen achter anderen.

11:27 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0) | Tags: actueel |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.